Članovi FA "Šiljakovina" u petak 5. lipnja održali su redovnu 24. skupštinu. Skupštini su, zbog svima poznatih mjera, prisustvovali samo članovi ansambla, bez gostiju.

Na dnevnom redu bilo je izvješće o radu, financijsko izvješće te izvješće nadzornog odbora. Ansambl redovno djeluje 23 godine, a trenutno u njemu aktivno djeluje stotinjak članova iz Kozjače, Ključić Brda, Male i Velike Bune, Kravarskog i Šiljakovine.

Ansambl djeluje u sedam skupina: A – pjevačko – plesačka skupina, odrasla tamburaška skupina, izvorna skupina, vokalna skupina, i dvije skupine podmlatka te dječja tamburaška skupina.

Od brojnih nastupa u prošloj godini posebno su izdvojili gostovanje na manifestaciji "Od Turopolja do Srijema" u naselju Bokšić kod Vukovara u kojem žive doseljenici iz naših Vukomeričkih gorica. U jednosatnom programu prikazali su vukomeričke običaje kroz godinu. Uvjereni su da će to ostati jedan od najzapamćenijih gostovanja u povijesti ansambla.

Iz godine u godinu nadzorni odbor u svojem izvješću spominje neprimjerene i teške uvjete u kojima ansambl djeluje. Stari društveni dom nije prikladno mjesto za čuvanje najvrjednijih stvari, nošnji i instrumenata. Diljem Hrvatske i Europe članovi ansambla još nisu naišli na društvo koje tako kvalitetno radi na očuvanju tradicije, a ima tako loše uvjete. Iz ansambla pozivaju i čelne ljude okolnih mjesnih odbora da priskoče u pomoć jer njihovi mještani su redovni članovi ansambla od prvih početaka do danas.

Plan rada za 2020. godinu uvelike je izmijenjen zbog restrikicija i mjera uzorkovanih pandemijom virusa COVID – 19. Sredstva iz Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice su smanjene na 30% planiranog iznosa. U ansamblu se nadaju kako će jesen donijeti povoljnije uvjete za rad i mogućnost ostvarenja barem dijela plana rada za 2020. godinu.