Započela je 17. Malonogometna liga Vukomeričkih gorica a ždrijeb je presudio da se u prvom kolu susretnu prošlogodišnjih prvak Kravarsko te doprvak Šiljakovina.

Na pitanje što očekuju od ove sezone iz malonogometne ekipe Šiljakovine moglo se čuti kako ne očekuju ništa već da idu igrati. Prije utakmice bilo je i govorkanja tko će igrati, a tko neće, ali na terenu Eko-etno sportskog centra u Gornjem Hruševcu pojavila se kompletna ekipa s najboljim igračima.

Kravarsko nije bilo toliko brojno, ali i oni su bili u ponajboljem sastavu. Od početka utakmice Šiljakovina je imala više loptu u nogama jer je Kravarsko pustilo da se Šiljakovina dodaje na svojoj polovici, a zatvorili su prilaze svojem golu. Svoju priliku vrebali su iz brzih protunapada i u jednoj brzoj akciji izigrali su obranu Šiljakovine i postigli dol za 0:1. To je bio rezultat s kojem se otišlo na poluvrijeme.

Šiljakovina ne gubi glavu i dolazi do izjednačenja, 1:1. Kravarsko nastavlja svoju igru i opet dolazi u vodstvo, 1:2. U jednom periodu igre Kravarsko je opasno prijetilo povećanjem vodstva, ali Filip je uz pomoć obrane uspio sačuvati svoju mrežu s nekoliko brzih fliper reakcija. Šiljakovina dolazi do izjednačenja i pred sam kraj prvi put dolazi u vodstvo, 3:2. Kravarsko je na kraju imalo priliku iz slobodnog udarca koju nisu iskoristili i suci su odsvirali kraj.

Golove su postigli Frenki, Rakić i Joža.

Idući vikend u Hotnji na rasporedu je utakmica protiv Dubranca koji se posložio ekipu, pojačao se i sigurno će biti u borbi za sam vrh. Ta utakmica će pokazati tko je veći favorit za vrh tablice. Pozivamo sve navijače da se 20. lipnja nacrtaju na Grbavici u Hotnji. Utakmica je na rasporedu u 15:40.