U 2. kolu Malonogometne lige Vukomeričkih gorica Šiljakovina je dočekala Dubranec. Igralo se u Hotnji, a Grbavicu je dodatno omekšala kiša pa je bilo dosta sklizavo. No barem je sunce pružilo neku utjehu.

Kad ti na utakmicu ne dođe najbolji igrač prošlog kola i onaj koji iz poluprilike može dati gol onda si već u startu oslabljen. Ali dečki su hrabro krenuli u susret. I onda peh, u jednom trenutku obrana Šiljakovine je izigrana, na crti je ostao Joža koji je refleksno rukom obranio loptu koja je krenula u rašlje. Žuti se uhvatio za džep i pokazao crveni. Igrač manje, penal za Dubranec, Joža više ne igra.

Ali Tona brani penal i igra se dalje. Poluvrijeme završava minimalnim vodstvom Dubranca od 1:0.

U drugom poluvremenu Senček u gužvi ugurava loptu u gol, pojavljuje se nada u preokret, ali to je bilo to. Dubranec napada, upiknuli su još dva komada i to je 3:1.

Moglo je biti i više, ali Filip je na golu napravio poneko čudo da se to ne dogodi. Kad su ti golmani najbolji igrači onda obično nije dobro.

Ovoga puta se nije moglo više protiv nabrijanog i jakog Dubranca.

U ove dvije utakmice pokazalo se da je najveća boljka Šiljakovine nedostatak izrađenih akcija za gol, oko obrane protivnika obično se obilazi kao mačke oko vruće kaše, a golovi su rezultat pojedinačnih inspiracija. Treba više poraditi na prodornosti prema golu, više pucati.

Prva dva kola donijela su najjače protivnike tako da polovični bodovni utržak nije uopće loš. Nedostaje pokoji trening da se isprave nedostaci i više discipline kod dolaska na utakmice i opet se može biti pri vrhu.

Službeni izvještaj s utakmice: Dubranec - Šiljakovina 3:1.