Kao i svim udrugama i Podružnici umirovljenika Šiljakovina ove mjere su poremetile uobičajeni ritam rada pa ni redovna skupština nije mogla biti održana kada su planirali niti na način na koji to oni inače vole napraviti.

U subotu, 3. srpnja su se ipak sastali da obave tu svoju administrativnu obavezu. Uz članove podružnice skupštini su prisustvovali i gosti, Vera Šerbek (predsjednica Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice), Zlatko Sedmak (tajnik udruge) i Stjepan Zlodi (predsjednik Vijeća MO Šiljakovine).

U izvještaju o radu spomenute su redovne aktivnosti, sakupljanje članarine i organiziranje skupštine. Članovi podružnice odazivali su se na druženja i izlete koje je organizirala Udruga umirovljenika kao i druge podružnice. Posjetili su i svetišta Majke Božje Bistričke i Trsat.

Posebno su ponosni na svoj obol koji su dali u organizaciji i provođenju 25. susreta umirovljenika Zagrebačke županije te susretima zborova Zagrebačke županije, kao domaćice. Kao nagradu za uloženi trud priključile su se izletu kojeg je organizirala Udruga umirovljenika.

Svakodnevni njihov zadatak je i posjet starijima, bolesnim i nemoćnim članovima.

Svoj rad neprestano usmjeravaju i na omasovljavanju članstva.

U planu rada kao najvažnije su naveli organiziranje posjeta bolesnim članovima, a nakon toga organiziranje izleta za članove podružnice, sudjelovanje u druženju s članovima ostalih podružnica te sudjelovanje u aktivnostima Udruge umirovljenika te animiranje umirovljenika i starijih osoba za prijem u članstvo.