Prognoza nas je za jučer pripremala za kišu, ali cijeli dan je padao snijeg koji je dobro pokrio naše brege. Teret snijega bio je previše za jedan hrast na početku ulice Ivana Šabana koji se srušio jučer u predvečerje i zapriječio prolaz. Na teren su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i policija, a na njihov poziv je troje pripadnika DVD Šiljakovina izašlo na teren, motornom pilom izrezali su srušeno stablo i maknuli ga s ceste. Nakon toga pripadnici DVD Šiljakovina su imali intervenciju i u zaseoku Fiketi gdje su također micali srušeno stablo s ceste. Danas ujutro na terenu su djelatnici HEP-a koji će podići kablove od struje na propisanu visinu. Jedan od borova također se nagnuo pod teretom snijega i njega bi trebalo sanirati prije nego što novi snijeg opet optereti njegove grane.

Jučer u 22:50 osjetila se jača tutnjava i manji potres. Prema podacima EMSC-a potres se dogodio na kraju ulice Đure Lučana, jačine ML 1.3, na dubini od 1 km. Potres u Petrinji pokrenuo je niz manjih potresa, a na našem bližem području, u zadnjih mjesec dana osjetila su se još 4 potresa.

31.12. u 16:04 u Gudcima se zatreslo jačinom 1.4, 1.1. u 1:14 Kostanjevec se tresao također s 1.4, 14.1. u 4:33 ponovno u Gudcima jačine 1.1 te 21.1. u 19:54 ispod Kiševine jačinom 1.6. Na takve manje trešnje moramo se naviknuti i nadamo se da, osim što nas neugodno cimaju, neće prouzročiti nikakve štete.