U subotu, 30. svibnja 2020. godine održana je 67. izvještajna sjednica Skupštine DVD Šiljakovina u novom društvenom domu. Zbog mjera prevencije nisu pozvani svi uobičajeni gosti i kolege iz ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava pa je bilo dovoljno mjesta da se održi potrebna distanca.

Sjednici su prisustvovali Čedomir Krizmanić, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, i Nenad Zagorec, direktor firme Intervektor, koji je donirao zaštitne rukavice za DVD Šiljakovina. Odazvali su se i predstavnici FA Šiljakovina, udruge umirovljenika i Vijeća mjesnog odbora koji su svi podržali i pohvalili članove DVD-a te istaknuli kako treba zajedničkim i koordiniranim radom prionuti rješavanju problema.

Iz izvještaja moglo se čuti što su radili i što 68 odraslih članova i 20 djece iz DVD Šiljakovina planiraju za ovu godinu.

U DVD-u bi voljeli da se više djece uključi u njihov rad, ali istaknuli su problem uvjeta za rad zbog čega to nije moguće u onoj mjeri kako bi to željeli.

Vatrogasno spremište smješteno je u šupi iz drvenog društvenog doma i neprimjereno je za čuvanje opreme. Zmije i ostale sitne životinje su vrlo često u inspekciji opreme i prije upotrebe bilo kojeg komada opreme ili odjeće treba dobro provjeriti da li su tu neželjeni stanari.

DVD Šiljakovina posjeduje i dva vatrogasna vozila, ali u spremište stane samo jedno vozilo dok je drugo izloženo vremenskim utjecajima. Bilo je prilike i da se nabavi navalno vozilo, ali DVD je ponude moralo odbiti jer ga nema gdje spremiti.

Iz DVD-a su i ovu priliku iskoristili da apeliraju na gradske vlasti da riješi problem spremišta za koje članovi opravdano smatraju da je jedno od najgorih na gradskom području, a i šire.

Članovi DVD Šiljakovina su uvijek u prvim redovima kada treba pomoći, kada su poplave ili treba odraditi zadatke u sklopu neke krizne situacije kao što je ova s koronavirusom. U nedjelju smo vidjeli i kako svoj primarni zadatak, gašenje požara, obavljaju brzo i efikasno i držali su požar pod kontrolom do dolaska JVP Velika Gorica.

Članovima DVD Šiljakovina je već pomalo dosta tapšanja po ramenu, voljeli bi da se ta podrška njihovom radu konkretizira.